Doorstroming - Missie

Voor de uitbouw van de seniorenafdeling is de sportieve cel verantwoordelijk. Hierbij wordt gestreefd om eigen jeugdspelers zoveel als mogelijk te laten doorstromen  naar de seniorploegen.

Via de Zwalm Talents (een initiatief om de betere jeugdspelers nog beter te begeleiden),  U 21, de beloften of de reserven worden spelers gecoacht richting eerste elftallen.

De jeugdafdeling profileert zich zowel in de provinciale als de regionale competitie en streeft in beide competities naar het hoogste niveau.

Voor de jeugdafdeling is het belangrijk om naast de provinciale competitie ook een regionale competitie aan te bieden omdat dit de opportuniteit biedt om elk kind op zijn of haar niveau te laten voetballen en zich te laten ontwikkelen.

Dit laat ook toe om iedereen een eerlijke kans te geven bij S.K. Munkzwalm : geen eliteclub maar een club met respect voor ieder kind/jongvolwassene en zijn of haar kunnen.

Binnen de jeugdafdeling wordt ook aandacht besteed aan het G-voetbal. Ook aan die groep mensen in de samenleving moet S.K.Munkzwalm een thuisbasis bieden.