Nieuwe TVJO

Onze TVJO, Sven Vandewalle, drukt op de pauzeknop na 3 mooie jaren binnen onze club waar hij één van de architecten was van onze toekomstvisie.  We kunnen Sven alleen maar bedanken voor zijn inzet en zijn positief enthousiasme.

We zijn dan ook verheugd dat we een nieuwe TVJO kunnen aankondigen nl. Tim Verstuyft, een man met een enorme sportieve bagage en kennis van zaken.  Recentelijk nog aan het werk als trainer bij KSV Oudenaarde maar maakt nu de sprong naar SK Munkzwalm om het sportieve jeugdbeleid uit te stippelen.

Verder laten we Tim aan het woord:

Mijn voetbalcarrière begon op 8-jarige leeftijd bij de pré-miniemen van KSV Sottegem. Op 17-jarige leeftijd maakte ik de overstap naar K.A.A. Gent om me samen met talentrijke voetballers verder te ontwikkelen en mijn jeugdopleiding te voltooien.

Op 22 -jarige leeftijd stond de verhuis naar K.M.S.K. Deinze op de planning waar ik mocht deel uitmaken van de kampioenenploeg in 3de Nationale om nadien nog 5 mooie jaren in 2de klasse te spelen.

Na Deinze keerde ik terug naar mijn “oude” clubliefde KSV Sottegem in 3de Nationale om uiteindelijk mijn carrière als voetballer op 32-jarige leeftijd af te sluiten bij 1ste Provinciale KFC Nederename.  

Mijn trainerscarrière begon toen mijn zoontje 10 jaar was en er een tekort aan een trainer bij de U11 bij KSV Oudenaarde bleek te zijn. De trainerscarrière was gelanceerd en op 10 jaar tijd werden de lichtingen U13, U14, U16 doorlopen om uiteindelijk dit seizoen te eindigen met de U17 bij KSV Oudenaarde.

In de jaren tijdens het opleiden van de jeugdspelers volgde ik diverse trainersopleidingen en bijscholingen. Ik ben in het bezit van een UEFA B diploma en ben momenteel de UEFA A cursus aan het afronden.

Volgend seizoen start een nieuw hoofdstuk in mijn voetballoopbaan en dit als TVJO.

 

Visie

De speler, het kind, dient steeds centraal te staan. Het is aan ons, SKM in al zijn geledingen, om de speler van kleins af aan een zo goed mogelijke voetbalopleiding aan te bieden. Maar nog belangrijker om het kind samen met zijn ouders, schoolomgeving te begeleiden op zijn weg naar jongvolwassene tot zelfs volwassenheid. Dit kunnen we doen door hem/haar o.a. een warme (thuis) omgeving aan te bieden, zodat de speler zich vrij en onbevreesd kan ontwikkelen en zijn geliefkoosde spelletje met plezier kan uitoefenen.

Het is o.a. mijn taak als TVJO om de coördinatoren en trainers te ondersteunen in het uitvoeren van het opleidingsplan, eventueel nieuwe evoluties in het voetbal aan te brengen en te implementeren, want het voetbalspel evolueert constant. Dit met het doel om van de spelers nog betere, slimmere, sterkere spelers te maken en de kans te vergroten om tot het 1ste of 2de elftal door te stromen.                                                                            

 

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *